Eerder dit jaar hebben we in deze blog al geschreven dat we zijn gevraagd om een boek te schrijven over onze fietsreizen – JA, héél graag! Begin mei hebben we ons boekcontract bij Uitgeverij Fjord getekend en nu zitten we middenin ons schrijfproces. Zoals een beroemde lampenuitvinder al zei: creativiteit is 99% transpiratie, 1% inspiratie. Hard werken dus, maar wel het leukste hard werken ooit.

We ontvangen veel vragen van jullie en die beantwoorden we hier met plezier!

📕 Waar gaat jullie boek over?

Ons boek is een mix van persoonlijke fietsverhalen, tips en routes, mooie foto’s en illustraties. Geen dik koffietafelboek, maar wel een boek dat je graag tijdens de koffie doorneemt. Een roman, een handboek en een reisverslag in één. Of zoals onze uitgeefster Petra het mooi beschrijft:

Een gloednieuw boek over fietsen, vol routes in Nederland, Vlaanderen en de rest van Europa. Geschreven en gefotografeerd door Laura Maat en Irene Maaskant. Zij begonnen op een goede dag met fietsen, gewoon op hun oude stadsfietsen en trapten steeds verder. Van Rotterdam via Hoek van Holland-Harwich een rondje om Londen tot een tocht van zeven maanden door heel Europa. Na het lezen van dit boek wil je nog maar één ding: je banden oppompen en je ketting smeren en gaan. Want zo makkelijk is het.

👀 Mogen jullie al verklappen hoe jullie boek gaat heten?

JA! DAT MAG! De titel van ons boek wordt ✨ Ga op de fiets ✨ (zonder sterretjes).

💰 Kan ik jullie boek al kopen?

In het voorjaar van 2021 komt ons boek uit, een exacte datum kunnen we je helaas nog niet geven. In dit najaar kan je een pre-order plaatsen via onze website of via de website van Uitgeverij Fjord. Zodra dit kan, laten we het jullie weten (schrijf je in op onze nieuwsbrief om de eerste te zijn die we informeren).

📍 Waar kan je het boek kopen?

Sowieso in onze eigen webshop (coming soon), maar ook in bijzondere fietszaken en fietscafés, mooie boekhandels en andere leuke winkels. Zodra we meer weten, zullen we een lijst van verkooppunten publiceren.

🧡 Help jij ons? Geef ons een tip voor ons boek of voor een verkooppunt.

Ken jij een plek waar ons boek écht verkocht moet worden? Heb je onderwerpen of prangende vragen die je graag in ons boek beantwoord ziet? Laat het ons weten!