Málaga – Los Caños de Meca

Fietsen door Andalusië, Spanje

Het beste van fietsen in Zuid-Spanje: eerst door het ruige binnenland en niet veel later alweer vlak langs de weelderige kust – mét uitzicht op het Noord-Afrika. Je begint de route in de stad Málaga. De stad uit, de bergen in. De steile rotsen van El Chorro namelijk op je te wachten. Na El Chorro volgt de oude stad Ronda, die gespleten is door een indrukwekkende kloof.

Als je denkt dat het niet mooier kan, let dan maar eens op ná Ronda: je fietst kilometerslang over prachtige wegen, kijkt uit op beboste bergen (die in de herfst vuurrood kleuren) en de vele witte dorpen steken fel af tegen hun groene omgeving. Wanneer je het natuurgebied uitrijdt, ben je al bijna aan de kust. Al ver voor Tarifa, waarvandaan de ferry naar Marokko afvaart (tip!), doemen de contouren van Noord-Afrika al op. Dan is het niet ver meer naar de oase van rust, die je – in ieder geval in het najaar – in Los Caños de Meca vindt.

* Hulp nodig bij het openen van een gedownloade fietsroute? Lees hier meer.

Over Málaga – Los Caños de Meca

Deze route vanaf Málaga naar Los Caños de Meca hebben we zelf bedacht en telt zo’n 380 kilometer. Je rijdt even het binnenland in, door de bergen terug naar de kust, naar Tarifa, het zuidelijkste puntje van het Europese vasteland. Langs de kust en het diepblauwe zeewater rijd je uiteindelijk naar de badplaats Los Caños de Meca. Dit is de ultieme plek om bij te komen.

Tip: Wil je minder kust en meer binnenland? Rijd dan Ruta de los Pueblos Blancos, de route door de witte dorpen van Andalusië.

Onze verhalen over Málaga – Los Caños de Meca