Rondje België

Fietsen langs de Belgische steden

Ze zeggen wel dat Nederland het ultieme fietsland is, maar België kan er ook wat van! We hebben deze route geïmproviseerd, omdat we heel graag buiten Nederland wilden fietsen én de Belgische steden wilden zien. Beter excuus hebben we niet nodig, toch?

Steden zijn druk en chaotisch, waardoor de weg erin en eruit soms even puzzelen is. Maar is het je eenmaal gelukt, dan kan het genieten beginnen. Het landschap tussen de steden is groen, fris en plat – fijn voor de nieuwe fietsbenen .De steden zijn gezellig en knus, de stedelingen behulpzaam (zonder hen hadden we deze route namelijk niet voor elkaar gekregen).

Het rondje België is natuurlijk niet een écht rondje België, dus sorry daarvoor alvast. Het is een rondje Vlaanderen en vooral een rondje grote Belgische steden. Minstens zo leuk – laat de pret beginnen!

* Hulp nodig bij het openen van een gedownloade fietsroute? Lees hier hoe je een gpx-bestand gebruikt.

Over Rondje België

Het rondje België telt zo’n 160 kilometer. Een hele fijne route voor als je reizen op de fiets nog aan het ontdekken bent, maar opgelet, de route is niet volledig bewegwijzerd. Als je in Breda begint kun je tot aan Brussel de Stedenroute (LF2) volgen. Je zult over fietspaden, schelpenpaden en autowegen van de ene stad naar de andere worden geleid.

In alle steden zijn fietscafés te vinden met heel vriendelijk personeel – schroom niet om ze om tips te vragen!

Onze verhalen over het rondje België