Kroatië

Fietsen over de Kroatische eilanden

Kroatië is een uitgestrekt land, met een prachtig binnenland, maar… (die voelde je vast al aankomen) …Kroatië telt ook meer duizend eilanden. Het is geweldig om op de fiets een aantal van die eilanden te ontdekken. Elk eiland is uniek met een heel eigen sfeer en telkens weer een ander landschap, alleen de mensen blijven hetzelfde: ontzettend aardig. Overal vind je mooie, rustige campings en betaalbare accommodaties. Terwijl je over parallelwegen, wegen binnendoor of smalle paden fietst, zul je omringd zijn door bomen vol zoete vijgen en andere vruchten – neem het ervan! Bovendien is de zee zo helderblauw dat je het niet zul kunnen weerstaan om elke dag een duik (of twee) te nemen.

Voordat je het laatste eiland van de route betreedt, ga je nog een stuk het binnenland in om nationaal park Krka te bekijken. Vanaf het laatste eiland Brač kun je verder naar Bosnië-Herzegovina, om daar net als wij de Ciro Trail richting de stad Dubrovnik en Montenegro te volgen.

* Hulp nodig bij het openen van een gedownloade fietsroute? Lees hier meer.

Over fietsen door Kroatië

Deze door ons zelfbedachte route over 7 Kroatische eilanden is goed voor zo’n 600 kilometer. Je zult aardig wat veerponten nemen en die varen niet heel vaak op een dag – zorg dus dat je van tevoren de veertijden checkt. De beste tijd om deze route te fietsen is aan het einde van de zomer en het begin van het najaar: het moment dat de temperaturen aangenaam warm zijn en de wegen minder druk bevolkt zijn. Neem de tijd om te genieten van dit land en al z’n paradijselijke eilanden, want elk eiland is weer op z’n eigen manier heel bijzonder.