Rotterdam – Londen

Rondje Londen (en weer terug)

Van Rotterdam naar Londen en weer terug – een zelfbedachte route. Langs de Zeeuwse kust daal je via Brugge af naar Frankrijk om in Calais de overtocht naar Dover te maken (tip: boek de boot van tevoren).

Eenmaal aan de overkant van het kanaal zijn twee dingen belangrijk: links rijden en niet op de snelweg belanden. Genoeg parallelwegen en leuke wegen binnendoor om van de omgeving te genieten. Tot aan Gravesend kun je rekenen op veel groen, graanvelden, appelgaarden en heuvels. Daarna beginnen de donkere voorsteden van Londen, maar niet getreurd: het groen komt terug! Net voor de Engelse hoofdstad beland je in een natuurgebied en vervolgens word je via een green way de stad binnengeleid.

Na Londen rijd je dwars door het prachtige graafschap Essex naar de havenstad Harwich. Daar ligt de ferry naar Hoek van Holland alweer op je te wachten.

* Hulp nodig bij het openen van een gedownloade fietsroute? Lees hier meer.

Over Rotterdam – Londen

Ons rondje Londen (en weer terug) is goed voor zo’n 550 kilometer. In Nederland, België en Frankrijk zijn de fietspaden prima. Je zult zien dat er ook in België en Frankrijk af en toe wat routeborden voor fietsers te vinden zijn, waarmee je de weg naar Calais zo zult vinden. Dan In Engeland is het niet alleen wennen aan het links rijden (vergeet niet de goede kant op te kijken bij kruispunten!), maar het is soms even zoeken naar de juiste weg. Gelukkig ben je in Engeland en zijn de Engelsen supervriendelijk – met een beetje geluk tref je een enthousiasteling die je een eind op weg helpt.

Onze verhalen over Rotterdam – Londen