National Cycle Route 2 (NCR2)

Fietsen langs de Engelse zuidkust

Vanaf Calais vaar je over; een uur terug in de tijd, uitkijkend op de witte kliffen van Dover, wennen aan het links rijden. Je wordt meteen de hoogte ingestuurd en, we bereiden je vast voor, dat is niet mis: de Engelse heuvels zijn bizar steil. Dat blijkt de hele route lang zo te zijn en je mag blij zijn als je er tegen het einde van de route aan gewend ben (en wedden: dan wil je meer!).

Maar behalve zo nu en dan een beetje afzien, is het vooral genieten: het uitzicht over de oceaan, al die prachtige Engelse middeleeuwse dorpen en de vele natuurgebieden waar je dwars doorheen wordt gestuurd.

Trouwens, Engeland zou Engeland niet zijn als er geen spatje regen valt: vergeet dus niet je regenkleding mee te nemen (of wat droge setjes kleding om aan te doen als je opwarmt in een tea room of pub).

* Hulp nodig bij het openen van een gedownloade fietsroute? Lees hier meer.

Over NCR2

NCR2, National Cycle Route 2, is zo’n 600 kilometer lang en loopt langs de zuidkust van oost naar west, van Dover naar St. Austell. Afwisselend rijd je over fietspaden, gravelpaden, zandwegen, autowegen en ja, welke type weg eigenlijk niet? De landschappen waar de route je doorheen leidt zijn een feest voor het oog – Engeland is geweldig om doorheen te fietsen en de mensen zijn buitengewoon belangstellend en behulpzaam.

Tip: Neem een reflecterend hesje en fietslampjes mee, want zeker op de autowegen is het fijn om goed zichtbaar te zijn – de automobilisten kunnen soms wat ongeduldig zijn.

Onze verhalen over NCR2