Ecovia do Litoral

Fietsen langs de Portugese zuidkust

De Portugese Algarve is niet voor niets een trekpleister voor liefhebbers van zon, zee en zand – maar wist je dat je er ook geweldig kunt fietsen? Vergis je niet in de beklimmingen, want die kunnen venijniger zijn dan ze in eerste oogopslag lijken. Daarna kun je hopelijk wel extra genieten van uitzicht over wéér zo’n betoverende baai.

Deze fietsroute loopt langs de kustlijn van de Portugese regio Algarve. Je begint aan de grens met Spanje, passeert steden als Faro en Lagos en rijdt dwars door natuurgebied Ria Formosa en zoutvelden. Je fietst de eerste tientallen kilometers redelijk vlak, maar het wordt steeds heuvelachtiger. Afwisselend over autowegen, schelpenpaden en zandwegen bereik je uiteindelijk het meest zuidwestelijke puntje van het Europese vasteland.

* Hulp nodig bij het openen van een gedownloade fietsroute? Lees hier meer.

Over Ecovia do Litoral

Ecovia do Litoral is een fiets- en wandelroute van 214 kilometer langs de zuidkust van Portugal. De route loopt van de plaats Vila Real aan de grens met Spanje naar Sagres, het surferswalhalla met de slogan The end of the world. Ecovia is het laatste deel van de Europese fietsroute EuroVelo1, ook wel bekend als The Atlantic coast route, waarvan La Vélodyssée ook onderdeel is.

Tip: Wil je meer van het binnenland van de Algarve zien? Dan is het ook mooi om vanaf Portimao over plattelandswegen richting Silves te rijden.

Onze verhalen over Ecovia do Litoral