Ćiro trail

Fietsen door Bosnië-Herzegovina

Bosnië-Herzegovina is nog redelijk onontdekt. De natuur is nog ongerept en wild, de omgeving is nog niet volgebouwd, maar ook: niet overal zijn ze berekend op toeristen. Plan tijdens deze tocht dus goed je etappes. De Ciro Trail is een omgebouwd treinspoor dat in de 19e eeuw van de stad Mostar in Bosnië-Herzegovina naar Dubrovnik aan de Kroatische kust liep. Nu is het een fietspad, maar niet zoals je die in Nederland kent: het is een ruig pad, op veel plaatsen hobbelig en met houten spoorbruggen die je op eigen risico betreedt. Buiten de paden kunnen nog landmijnen uit de oorlog liggen, dus wildplassen in de bosjes kun je beter vergeten.

Genoeg spanning en sensatie tijdens deze route, maar ook genoeg te ontdekken: de Bosnisch-Herzegovijnse stadjes, grote vogel- en natuurgebieden en natuurlijk de lokale keuken (die is heerlijk, neem dat van ons aan).

* Hulp nodig bij het openen van een gedownloade fietsroute? Lees hier meer.

Over Ćiro trail

De Ciro Trail is een fietsroute van ongeveer 150 kilometer over een voormalig treinspoor. Je rijdt door donkere tunnels (tip: vergeet je fietslampen niet) en over ongeplaveide wegen – al kun je op sommige delen kiezen om over de asfalt autoweg te rijden (dat rijdt net wat fijner met dunnere banden). Plan je etappes goed, want de slaapplaatsen liggen nogal uit elkaar.

Onze verhalen over Ćiro trail