Kustroute

Fietsen langs de Nederlandse kust

Met de Noordzee continu aan je rechterhand is het moeilijk verdwalen tijdens de Kustroute – bovendien zijn de routebordjes niet te missen. Fiets de route vanaf Zeeuws-Vlaanderen naar Groningen, zoals wij deden, of andersom. Je word door het afwisselende kustlandschap van Nederland geleid. Alsmaar over fietspaden. Over de Zeeuwse eilanden, waar je de Zeeuwse bolus niet aan je voorbij kan laten gaan, naar de zandmotor net onder Den Haag. Vanaf daar fiets je van het ene natuurgebied in het andere: Meijendel, Amsterdamse Waterleidingduinen, Kennemerduinen en het Noord-Hollands Duinreservaat.

Nadat je de Afsluitdijk over bent is het gedaan met het heuvelachtige duingebied. De laatste etappes rijd je door de polders met uitzicht op kwelders, de Waddeneilanden en, met een beetje geluk, zeehonden.

* Hulp nodig bij het openen van een gedownloade fietsroute? Lees hier hoe je een gpx-bestand gebruikt.

Over de Kustroute

De Kustroute beslaat zo’n 610 kilometers aan goed aangelegde fietspaden en perfect aangegeven bewegwijzering (beide kanten op). Het is een Langeafstands Fietsroute (LF) én een van de icoonroutes van het landelijke fietsplatform Nederland Fietsland. De kustroute is het Nederlandse deel van de Europese fietsroute The North Sea Cycle Route, die door alle landen rondom de Noordzee loopt en ruim 6000 kilometer lang is.

Leuke variatie op de route over het land: in plaats van door de polders van Friesland en Groningen kun je er ‘s zomers voor kiezen om van Waddeneiland naar Waddeneiland te hoppen. Zoek wel goed de afvaartstijden uit van tevoren!

Onze verhalen over de Kustroute