Bari – Matera

Fietsen door de hak van Italië

Van Bari naar Matera fiets je door eindeloze velden vol olijfbomen, langs muurtjes van op elkaar gestapelde stenen en je passeert honderden trulli, voor de regio kenmerkende witte gebouwen met puntdaken. De oostelijke kust is ruig, wild, avontuurlijk, terwijl de westelijke kust tropisch en ontspannen aandoet. Nergens zijn mensen zo blij je te ontvangen in hún regio. En terecht, want het is er prachtig én ze hebben geweldig lekker eten. Op de fiets door Puglia is als fietsen door het paradijs – de soms slechte staat van de wegen en de eeuwig bellende automobilist daar gelaten.

Het eindpunt van deze zelfbedachte route is Matera, deze uit een berg gehakte stad is behalve indrukwekkend ook de Europese culturele hoofdstad in 2019 geweest. Zeker een bezoekje waard!

* Hulp nodig bij het openen van een gedownloade fietsroute? Lees hier meer.

Over Bari – Matera

Deze geïmproviseerde route door Puglia, de hak van Italië, telt ruim 600 kilometer. Je wordt voornamelijk langs de kust geleid en rijdt soms even het binnenland in om plaatsen als Alberobello en Lecce te bezoeken. Je kunt er een ronde van maken door vanaf Matera, via het stadje Gravina in Puglia, terug te fietsen naar Bari – zo’n 100 kilometer extra. De beste tijd om deze route te fietsen is in het voorjaar of najaar, dan zijn de temperaturen zacht en zit je buiten het toeristenseizoen.

Onze verhalen over Bari – Matera