Sardinië

Fietsen over het groenste Italiaanse eiland

Zoals de Italianen zelf zeggen: voor het eten ga je naar Sicilië, voor de natuur naar Sardinië. Vanaf de zuidelijk gelegen hoofdstad van het eiland, Cagliari, rijd je deze linksom naar de noordelijk gelegen havenstad Porto Torres. Een zelfbedachte route langs ruige baaien, door elegante kustplaatsen en met zo nu en dan flinke beklimmingen. Bovendien rijd je in een paar dagen door een variëteit aan landschappen: van kale heuvels naar kleurrijk akkerland en van diepgroene bos naar helderblauwe zeeën. Dat in combinatie met de Italiaanse keuken maakt deze route niet te missen.

Vanaf Porto Torres kun je overvaren naar Barcelona of Corsica of je kunt de cirkel rond maken en via de oostkust terug naar Cagliari fietsen – de oostkust schijnt ook waanzinnig mooi te zijn.

* Hulp nodig bij het openen van een gedownloade fietsroute? Lees hier meer.

Over fietsen op Sardinië

In 420 kilometer fiets je de gehele westkust van Sardinië. Vanaf Napels of Rome kun je naar het groene Italiaanse eiland overvaren. Wij varen vanaf Napels naar de zuidelijke gelegen hoofdstad van het eiland, Cagliari. Het ideale moment om dit eiland te bezoeken is in het voorjaar of aan het einde van de zomer, als de meeste toeristen weer huiswaarts zijn gekeerd. Dan heb je namelijk de mooie kustwegen nagenoeg voor jezelf, hou er alleen wel rekening dat niet alle campings of accommodaties meer geopend zijn.