La Vélodyssée

Fietsen langs de Franse westkust

Frankrijk, hét vakantieland voor Nederlanders, maar heb je ooit geweten dat ze een geweldig netwerk aan fietsroutes hebben? Nee? Nou ja, leer La Vélodyssée kennen, een route langs de Franse westkust, van Bretagne tot aan de grens met Spanje. Goed voor ruim duizend kilometer. Zelfs als je niet van fietsen houdt, ga je door deze route van fietsen houden – ja, heus. De fietspaden zijn net zo goed als thuis en de route staat prominent aangegeven. Aan de route vind je campings met speciale tarieven en benodigdheden voor fietsers. En dat is nog niet alles…

Je fietst namelijk de hele dag langs de Atlantische oceaan en dat golvende water vráágt natuurlijk om een verfrissende duik. Bedenk je ook nog dat je onderweg uitgebreid kunt genieten van al die Franse lekkernijen: cider, verse baguettes, bijzondere kazen en al die andere heerlijke regionale producten. C’est magnifique!

* Hulp nodig bij het openen van een gedownloade fietsroute? Lees hier meer.

Over La Vélodyssée

La Vélodyss´ée is een route van zeker 1200 kilometer. Het beginpunt ligt in Bretagne en het eindpunt aan de grens met Spanje. De route is goed aangelegd en aangegeven en dus voor iedere fietser te doen. In het voorjaar en het najaar heb je een grote kans op goed weer (niet té warm) en nog geen overvolle fietspaden en campings (hartje zomer kan dit wel eens anders zijn).

De fietsroute is onderdeel van een groter geheel, namelijk van The Atlantic Coast Route, de EuroVelo1. Het einde van La Vélodyssée sluit direct aan op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella in Spanje.