Ons boek: ‘Ga op de fiets’

En toen, aan het einde van jullie zeven maanden durende reis door Europa? Naar huis! Best even wennen. Van de zachte Portugese winter belanden we in de gure Nederlandse kou. Opeens scheuren we weer over vlakke wegen met eindeloze horizonten, in plaats van door de bergen, over heuvels en langs ruige kustlijnen. Hoe dan ook, we blijven fietsen.

Opeens is daar een berichtje in de inbox van ons Instagram-account. Van Petra van Uitgeverij Fjord, die blijkbaar al jaren ons en onze fietsreizen volgt. Of het niet eens tijd is om onze avonturen in een boek te bundelen? Lang verhaal kort: mei 2020 tekenen we ons boekcontract bij Uitgeverij Fjord — lees onze blog ‘Wij gaan een boek schrijven!’ voor het hele verhaal. ‘Ga op de fiets’ ligt nu in de (web)winkels!

Waar gaat jullie boek over?

Ons boek is een mix van persoonlijke fietsverhalen, tips en routes, mooie foto’s en illustraties. Geen dik koffietafelboek, maar wel een boek dat je graag tijdens de koffie doorneemt. Een roman, een handboek en een reisverslag in één. Of zoals onze uitgeefster Petra het mooi beschrijft:

Een gloednieuw boek over fietsen, vol routes in Nederland, Vlaanderen en de rest van Europa. Geschreven en gefotografeerd door Laura Maat en Irene Maaskant. Zij begonnen op een goede dag met fietsen, gewoon op hun oude stadsfietsen en trapten steeds verder. Van Rotterdam via Hoek van Holland-Harwich een rondje om Londen tot een tocht van zeven maanden door heel Europa. Na het lezen van dit boek wil je nog maar één ding: je banden oppompen en je ketting smeren en gaan. Want zo makkelijk is het.