Wij gaan een boek schrijven!

Ja, echt! Wij gaan een boek schrijven. Wacht, we vertellen kort hoe dat is gegaan, want het is niet uit de lucht komen vallen. Al voelde het wel zo.

Nou, het begon allemaal met die blog van eind 2019, waarin we nog vol bravoure schreven dat we in 2020 écht niet zouden stilzitten. Dat gaat dus niet echt meer op. Want wie komt daar midden maart om de hoek kijken in Nederland? Precies, Het Coronavirus. Behalve dat het een verschrikkelijk virus is dat de mensheid al vele levens heeft ontnomen, is het (voor de gezonden) ook een antidotum voor alles wat met haast en stress en plannen te maken heeft. Boffen wij even dat wij tot de gezonden zonder plannen behoren.

De enige plannen die we hadden gemaakt zijn het openen van twee nieuwe landelijke fietsroutes. Vorig jaar openden we al de LF Maasroute, de eerste landelijke icoonroute, voor NederlandFietsland. In april en afgelopen week zouden we twee nieuwe iconische fietsroutes openen: de LF Zuiderzeeroute en de LF Kustroute. Door de intelligent lockdown en alle bijkomende regels is NederlandFietsland genoodzaakt geweest de opening en de uitvoering helaas af te blazen. Maar niet getreurd, zodra het mogelijk is gaan we de routes alsnog fietsen (en erover schrijven en je blij maken met heel veel mooie beelden van onze eigen prachtige lage landen). In de tussentijd hardlopen we solo door Rotterdam, fietsen we de stad uit en de natuur in en we ontdekken dat vogels spotten dus écht heel fascinerend is.

Goed. We zitten dus zeker niet stil en dan is daar opeens Petra de Hamer. Ze heeft net haar eigen uitgeverij in Rotterdam opgezet, Uitgeverij Fjord, en ze wil ons verhaal heel graag in boekvorm gieten — we denken dat wij enthousiast zijn over ons verhaal, maar dan hebben we Petra nog niet ontmoet. Na onze eerste afspraak met haar staan we niet te stuiteren van de koffie, maar van haar aanstekelijke energie. Dit kan alleen maar goed gaan.

De spanning stijgt… hoe gaat het verder?!

De plannen voor het boek groeien en groeien en groeien. Ze worden steeds concreter en wij met z’n allen steeds enthousiaster. Op vrijdag 8 mei 2020 is het feest compleet, want dan ontmoeten we vormgever en illustrator Michael van Kekem. Hij gaat het boek vormgeven en illustreren en hij is de ontbrekende enthousiasteling van dit kwartet (als in: Mag ik van jou, in de categorie enthousiastelingen, Michael van Kekem? Nee jammer voor je, die is al van ons).

Die vrijdag is niet alleen daarom heuglijk, maar ook en vooral omdat wij het boekcontract tekenen. Het is officieel nu. Het contract is getekend. Wij gaan een boek schrijven. Zo leuk en zo spannend en zoveel zin erin!!!!!

Kan ik het boek al vooruitbestellen?

Heel heel heel leuk dat je dat wilt! Maar daarvoor doen we nog even een beroep op je geduld. De publicatie van het boek staat namelijk op de planning voor het voorjaar van 2021. De verwachting is dat de voorverkoop in dit najaar begint, zodra dit kan, laten we het natuurlijk weten!

Als je je geld toch echt kwijt wil, dan heb je nu nog precies 9 dagen om alvast de eerste twee geweldige boeken van Uitgeverij Fjord te bestellen via Voordekunst of via de knop hieronder. 🙂

Houd moed, alles komt goed.

3 thoughts on “Wij gaan een boek schrijven!”

Leave a Comment

three × two =